Patissière Sarah Renson liet niet één, maar twee keukens door FREJA ontwerpen
Patissière Sarah Renson liet niet één, maar twee keukens door FREJA ontwerpen
Sarah Renson kan in een adem worden genoemd met alles wat zoet is. Deze leading lady van de patisserie runt sinds 2020 een succesvolle zaak in Leuven. Daarnaast is ze auteur van het kookboek ‘The Sweetest Table’, organiseert ze workshops en belevert ze tal van horecazaken en supermarkten over heel Vlaanderen. In haar schaarse vrij tijd doet ze niets liever dan haar vrienden culinair in de watten leggen. Geen wonder dat Sarah de hulp van FREJA inriep voor een grondige upgrade van haar favoriete plek, de keuken.
"Als ik naar mijn keuken kijk, denk ik: ja, dit is exact wat ik wilde.”
“Ik gaf ooit een workshop bij de opendeurdag van FREJA”, opent Sarah. “Dat was onze eerste kennismaking. En ik was meteen onder de indruk. Wat een prachtige zaak! Ik maakte de bedenking dat als ik ooit mijn keuken zou verbouwen, ik zeker bij Sofie en haar team zou aankloppen.” Dat het er twee op een jaar zouden worden, dat zou nog moeten blijken. Maar zo geschiedde. “Eerst werkten we samen voor de verbouwing van mijn zaak in Leuven, en vervolgens voor de nieuwe keuken van mijn privéwoning in Heverlee. Ik had ongeveer een idee van hoe ik wilde dat alles er zou uitzien. Sofie kwam langs, luisterde aandachtig en maakte vervolgens een ontwerp op basis van mijn ideeën en noden. Na een beetje puzzelen kwamen we vrij snel tot het ideale ontwerp.”
Specifieke noden
De noden van een toppatissière zijn natuurlijk net iets specifieker dan die van een doordeweekse hobbykok. En aangezien Sarah regelmatig te zien is op televisie, speelde ook de esthetische kant van haar atelier een belangrijke rol. “Voor de workshops die ik geef, wilde ik een hele ruime keuken, met een groot werkblad. Dat werd er eentje van ongeveer zes meter, dus daar kunnen we wel iets mee”, lacht Sarah. “De keuken biedt ook enorm veel kastruimte en is praktisch ingedeeld, zodat we makkelijk bij de toestellen kunnen. Ik wilde voor de effectieve verbouwing snel schakelen, en dat is gelukt. De keuken stond er op amper een drietal dagen. Die snelheid was best indrukwekkend.”
Mooi vormgegeven charmeoffensief
De wensen voor Sarahs privékeuken leunden sterk aan bij die voor haar atelier. “Toen we het huis kochten, dacht ik dat de bestaande keuken wel zou volstaan. Maar na verloop van tijd begon het gebrek aan werkruimte te knagen. Ik droomde ervan om de muur tussen de garage en de keuken te slopen om uit te breiden, maar de grootste moeilijkheid was mijn vriendin overtuigen”, gniffelt Sarah. “Een telefoontje naar Sofie dan maar... In de hoop dat zij een mooi ontwerp zou weten uit te tekenen dat mijn vriendin zou overtuigen. Sofie bezorgde ons al snel een prachtig ontwerp waarin ook de eetkamer en leefruimte geïntegreerd waren. Een schot in de roos, want mijn vriendin was meteen mee.”
"De keuken stond er op amper een drietal dagen. Die snelheid was best indrukwekkend.”
Luxueuze uitstraling
Missie geslaagd dus. “De keuken die ik thuis voor ogen had, was er ook eentje met een groot werkblad en veel kastruimte. Én genoeg plaats aan de bar”, gaat Sarah verder. “De muur ging er dus effectief uit en de garagepoorten werden vervangen door grote raampartijen. Qua materialen kozen we voor veel hout in lichte, beige kleuren en mortex. Die combinatie zorgt voor een luxueuze uitstraling. Het geheel is niet alleen mooi afgewerkt, maar ook enorm functioneel. Zoals het stenen blad met marmerlook: dat is supergebruiksvriendelijk. Je kunt er warme potten opzetten, het is krasbestendig, … Ik ben enorm tevreden.”
Esthetisch én functioneel
Er werd aan het ontwerp gesleuteld tot het volledig klopte. Tot aan het kleinste lampje toe. “De verlichting hebben we inderdaad ook laten uitwerken”, knikt Sarah. “Dat was echt een meerwaarde. Zelf zou ik het nooit zo goed hebben gekund, want er is zoveel op de markt dat ik door de bomen het bos niet meer zag. De andere ruimtes zijn voorlopig nog even toekomstmuziek, maar we hebben de vloer doorgetrokken tot in de eetruimte. Dankzij het totaalontwerp hebben we alvast een goed beeld van wat het nog kan worden. De rest zal stelselmatig volgen. Het is dus een work in progress.”
"Zelf zou ik het nooit zo goed hebben gekund, want er is zoveel op de markt dat ik door de bomen het bos niet meer zag."
Een harmonie van design en techniek
De samenwerking met Atag kreeg in dit verhaal een bijzondere plaats. Als ambassadrice van het merk kent Sarah de kracht en precisie van hun toestellen als geen ander. FREJA wist die kwaliteit naadloos te vertalen naar een keuken die niet alleen mooi oogt, maar ook elke dag topprestaties levert. Het resultaat is een harmonieuze combinatie van verfijnd design, technische perfectie en gebruiksgemak.
Exact wat ik wilde
Of Sarah blij is met haar verbouwingen? Daar hoeft ze geen twee keer over te denken. “We zijn van het begin tot het einde goed begeleid. De service begint eigenlijk al wanneer je bij FREJA binnenstapt: je wordt warm ontvangen op een prachtige locatie, met een koffietje erbij. Ze zijn high-end en professioneel, en je kunt erop vertrouwen dat ze goed werk leveren. Sofie en haar team weten duidelijk van aanpakken. Als ik naar mijn keuken kijk, denk ik: ja, dit is exact wat ik wilde.”
We zijn nog benieuwd naar het eerste gerecht waarmee Sarah haar nieuwe keuken heeft ingewijd? “Pasta met asperges!”